Sabab panyakit radang amandel

Sabab panyakit radang amandel – peradangan Amandel mangrupa radang amandel atanapi tonsils. Ogé ku kaayaan disebut tonsillitis ieu lolobana ngalaman ku barudak.

Sabab panyakit radang amandel

Amandel atanapi tonsils dua kelenjar leutik lokasina di tikoro. organ ieu boga fungsi minangka pencegahan inféksi, utamana di barudak. Marengan umur, sistim imun maranéhanana nyaéta kuat jeung lalaunan tugas tonsils salaku prophylactic ngalawan infeksi mimiti diganti. Nalika peran tonsils nu geus teu anéh diperlukeun, kelenjar ieu lajeng laun ngaleutikan.

Sabab panyakit radang amandel

amandel radang atawa tonsillitis sacara umum nyaéta virus, jeung sésana téh disababkeun ku baktéri. Maranéhanana nalangsara ti tonsillitis bakal ngalaman headaches, muriang, nyeri tikoro nalika Heureuy, nyeri ceuli, sarta batuk. Gejala biasana baris cageur dina waktu tilu opat poé.

Amandel atanapi peradangan moal amandel ngakibatkeun gejala husus gampang ditempo. Barudak na rumaja bakal leuwih mindeng gering sarta miboga awak rawan. kaayaan ieu mindeng katempo salaku kaayaan taneuh. Ujian némbongkeun bareuh amandel nu jadi salah sahiji gejala paling gampang kapanggih. nuturkeun anu ditambahan gejala mimiti paling umum anu gampang kapanggih.

a. napas goréng
Bad napas dina inflamasi amandel mindeng disababkeun ku tonsils atawa walirang amandel. Nalika sanyawa nu geus dicampur jeung ciduh eta bakal ngabalukarkeun stench hiji éta overpowering dina sungut. kaayaan napas bad ieu bisa lumangsung nalika amandel éta kambuh atanapi henteu. Kadé uninga kumaha nyegah napas kaséhatan lisan goréng supaya gigipun kaséhatan ogé dijaga.

b. nyeri tikoro
Amandel nu bakal ngabalukarkeun tikoro ka ngabareuhan sicker. Inféksi nu lumangsung dina amandel bakal nyieun nyeri jeung nyeri panas dina tikoro. Hal ieu ngabalukarkeun sabar sesah Heureuy, engapan sarta diomongkeun. Di sagigireun ngajaga diet ditangtoskeun oge salah sahiji cara keur mencegah nyeri tikoro, Ngahindarkeun pangan ngandung lisah.

c. earache
Dina amandel kaayaan beuki parna, bisa ngabalukarkeun nyeri kaleuleuwihan dina ceuli. Ieu bisa ngabalukarkeun saraf dina ceuli janten langkung sénsitip ambéh lamun tikoro ieu dipaké pikeun ngelek atawa nyarita bisa ngabalukarkeun nyeri.

Sanajan kalolobaan kasus ngeunaan tonsillitis teu digolongkeun kana serius, tapi éta kénéh sasaena ningali dokter Anjeun lamun atawa anak anjeun boga gejala nu panungtungan leuwih ti opat poé na teu némbongkeun tanda recovery atawa gejala jadi leuwih parna jeung anjeun leres teu tiasa tuang atanapi malah eungap.

Diagnosis radang Amandel

Sabab panyakit radang amandel – Dina diagnosis tonsillitis, dokter bakal dimimitian ku hiji ujian tina tikoro, kitu ogé nanyakeun ngeunaan gejala aran.

Mun tonsillitis disababkeun ku inféksi baktéri, biasana gejala mungkin kaasup tempat ngumpulna ngabareuhan limfa dina tikoro, penampilan spot of nanah sabudeureun amandel, sarta / atawa muriang. Padahal lamun peradangan amandel disababkeun ku inféksi viral, gejala kaciri dipeunteun milder ti inféksi baktéri, sarta mindeng dibarengan ku gejala batuk na colds.

tés laboratorium salajengna, kayaning tés darah, biasana diperlukeun dokter keur ngabedakeun penderita ogé kakurangan tina kaayaan séjénna, kayaning muriang glandular.

Pengobatan sarta pencegahan peradangan amandel

Nu ilahar tina tonsillitis bakal cageur dina saminggu. Aya ubar husus pikeun kaayaan tonsillitis. ubar biasana dibikeun ka ngagentos gejala, kayaning ibuprofen atanapi paracetamol salaku reliever nyeri. Mun tonsillitis disababkeun ku baktéri, lajeng antibiotik bisa dipaké. Salian tamba, recovery nu bisa dirojong ku sésana kacukupan jeung inuman nyatu cairan.

Sabab panyakit radang amandel – Dina kasus tonsillitis anu cukup parna sarta mindeng kambuh, biasana dokter bakal kapaksa nedunan jalan ngaleupaskeun bedah tina amandel nungkulan eta.

Tonsillitis bisa dicegah ti nyebarna ku salawasna ngumbah leungeun saméméh dahar jeung sanggeus ti WC, nganggo jaringan pikeun nutupan sungut jeung irung nalika batuk atawa irung runny, sarta ngagem masker lamun di tempat umum.

Sabab panyakit radang amandel

Baca oge : Obat amandel di apotik

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *