Penyebab luka lama sembuh

Penyebab luka lama sembuh – Lluka baredt lila cageur bisa disababkeun ku rupa faktor. Ketik lluka baredt nekad nu ilahar disebut lluka baredt sakumaha kronis. Lluka baredt kaayaan hiji dikedalkeun sakumaha kronis lamun eta aya dina awak pikeun leuwih ti 12 minggu, tapi henteu balik cageur.

Penyebab luka lama sembuh

Dina lluka baredt-lluka baredt séjén, aya ogé ngararangkay sakumaha kronis lamun lluka baredt cageur sanajan henteu acan ngahontal umur tilu bulan. Lluka baredt lila cageur biasana disebabkeun pencageuran Anu eureun atawa panjang teuing dina fase husus. Contona, aya lluka baredt panjang teuing mun dudung sabab panggung peradangan anu ngajalankeun deui.

Teu mungkin lluka lila baredt nyandak nepi ka taun meunang leupas tina atawa malah teu bisa diubaran. Tangtu ieu bisa nyieun sufferers ngalaman stress fisik sarta emotionally. Mana kedah waspada tina kamungkinan nanaon ieu baredt lluka bakal siphon dana na worsen sistem kaséhatan sakabéh.

  • Naha Dupi Boga Lluka baredt Old kapok?

Aya sababaraha faktor anu tiasa ngadamel baredt lluka ngalaman penyembuhan di lila. Sababaraha kaayaan ieu di antarana:

  • Gangguan getih atanapi oksigén suplai

Kaayaan baredt lluka recovery panjang bakal kapangaruhan ku suplai goréng getih atanapi oksigén bisa jadi dibalukarkeun ku aliran getih goréng bisa disababkeun ku kaayaan médis kayaning diabetes atanapi umur heubeul. Kituna jumlah ditangtoskeun tina oksigén nyaéta alam krusial pikeun optimum penyembuhan baredt lluka.

  • inpeksi

Baredt Lluka recovery panjang ogé disababkeun ku inféksi. Ieu lumangsung nalika aya hiji bakteri nasty kana baredt lluka muka. Dina kaayaan normal, baktéri ngan dina beungeut kulit. Tapi lamun eta kajadian lluka baredt, baktéri mangtaun aksés ka meunang kana lapisan kulit deeper. Kaayaan laju infeksi sarta réplikasi mikroorganisme bakal ngabedakeun baredt hijina lluka kacemar, aya kolonisasi, inféksi lokal, atawa inféksi nu nyebarkeun.

kaayaan tepa langkung picilakaeun lluka baredt manjangkeun recovery. Sababaraha baktéri kayaning Pseudomonas aeruginosa sarta Staphylococcus bisa ngahasilkeun lapisan disebut biofilm ngajaga baktéri. Hasilna baktéri kedah dilindungi tina sél serangan awak dina muatan tina killing kuman nu ngakibatkeun inféksi.

  • umur

Baredt penderita lluka yuswa 60 taun atanapi heubeul kungsi lila healed résiko baredt lluka leuwih luhur. Loba studi sato jeung percobaan klinis nu némbongkeun hubungan antara parobahan dina awak alatan umur na slowing proses penyembuhan lluka baredt.

Sababaraha studi dilumangsungkeun pikeun manggihan cara pikeun ngurangan penyembuhan lluka baredt slowdown alatan umur. Nu Lucuna téh yén kolotna anu laksana boga abilities penyembuhan lluka baredt dina kulit hadé. Ieu presumably lantaran latihan micu hiji réaksi radang, hiji réaksi penting pikeun ngancurkeun contaminating mikro-organisme dina lluka baredt.

  • diabetes

Ruksakna pembuluh darah anu ngakibatkeun hypoxia (cukup oksigén pikeun minuhan kabutuhan sél), formasi pangabisa miskin pembuluh darah leutik nu anyar, turun kekebalan awak sarta saraf ruksakna sabar urang anjog ka turun sensitipitas kana rangsangan tina touch mangrupa hal anu ngakibatkeun baredt lluka di pasén recovery panjang.

Penyebab luka lama sembuh

Baca oge : Obat luka yang susah sembuh

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *